Goede leverancier van reinigingsmachines

Hoe selecteert u een goede leverancier van reinigingsmachines?

Het kopen, leasen of huren van een veegmachine of schrobmachine lijkt eenvoudig maar door de ondoorzichtige markt is het lastig om een goede leverancier te selecteren.

Wilt u een veegmachine of schrobmachine gaan kopen en kunt u ook door de bomen het bos niet meer zien? Met deze blog proberen wij wat duidelijkheid te scheppen!

Waar zou een leverancier van veegmachines en schrobmachines aan moeten voldoen?

1. Specialisme?
Veegmachines en schrobmachines zijn echt een specialisme. Dit is niet iets dat je er “even” naast doet terwijl je en andere core business hebt. Kennis, kunde, advies, voorraad, service, prijs, etc zijn punten die een specialist goed op orde heeft. Win advies in bij een specialist, een foute keuze is zo gemaakt!

2. Een eigen servicedienst
Veegmachines en schrobmachines zijn onderhoudsgevoelig. Omdat diverse delen contact hebben met de vloer en omdat ze letterlijk in het vuil werken hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Een schrobmachine die wekelijks of meermaals per week wordt gebruikt zal een aantal keer per jaar onderhoud moeten hebben, het is verstandig om daarvoor een service contract af te sluiten. Het is daarom van groot belang dat de leverancier een service dienst heeft met eigen monteurs die de modellen kennen en specifiek opgeleid zijn om aan de betreffende merken te werken. Als de service is uitbesteed aan een externe dienst of aan de leverancier dan is het risico op slecht onderhoud, miscommunicatie en langere responsetijd groter.

3. Service tarieven en voorrijdkosten
Heeft de leverancier een vast voorrijd tarief of worden voorrijdkosten per kilometer afgerekend? Gezien het service interval van reinigingsmachines zoals hierboven omschreven kan dit een groot verschil van kosten met zich mee brengen. Laat u ook informeren naar de uurtarieven van de monteurs.

4. Voorraad
Beschikt de leverancier over en gezonde voorraad van veegmachines en schrobmachine voor een snelle uitlevering of overbrugging bij levering of service indien nodig? Nog belangrijker beschikt de leverancier over een goede eigen voorraad aan onderdelen die nodig zijn om de continuïteit van uw reinigingsmachine te waarborgen? Het is verstandig om even door te vragen naar hoe het daadwerkeiljk georganiseerd is.

5. Dealer, importeur of rechtstreeks verkoop kanaal?
Wat is de relatie van de leverancier tot het merk reinigingsmachines dat ze leveren? Zijn ze een subdealer of importeren ze zelf? Of is het een direct fabrieks verkoopkanaal? Deze aspecten zijn bepalend voor prijsniveau en keuze mogelijkheid. Een subdealer is vaak duurder dan een importeur of direct verkoopkanaal. En direct verkoopkanaal beschikt vaak maar over één merk, dit moet dan wel geschikt zijn voor de betreffende toepassing.

6. Lokaal of landelijk?
De vestigingsplaats is ook van belang, zit de leverancier in de buurt of ver weg. Een landelijk werkende leverancier die specialist is en in het midden van het land is gevestigd heeft de algemene voorkeur. Als er een reinigingsmachine “specialist” bij u in de buurt zit dan is dat een prima uitkomst. Belangrijkste is dan wel dat de veegmachine of schrobmachine die u aankoopt ook voor uw toepassing geschikt is.

Heeft u bovenstaande punten goed uitgelicht? Dan bent u ook ontsnapt aan de online shops zonder inhoud. Zij bieden u vaak niet de bovenstaande factoren, zelfs niet de scherpste prijs.

LET OP: niet alle reinigingsmachines zijn geschikt voor iedere toepassingen.
Veegmachines en schrobmachines lijken van de buitenkant allemaal op elkaar, in de basis doen ze ook allemaal hetzelfde. Toch zijn er grote verschillen die je vanaf de website of brochure zeer slechts van elkaar kunt onderscheiden. Een reinigingsmachine voor een relatief schoon warehouse heeft dan compleet andere eisen dan een reinigingsmachine die gaat werken in de beton, metaal of houtindustrie. De inzetbaarheid per sector is vaak lastig te beoordelen en zelfs door de leverancier slecht belicht omdat ze gewoon een eigen merk promoten en graag willen verkopen. Een verkeerde keuze leidt vaak snel tot slecht resultaat, onverwachte kosten en grote teleurstelling terwijl dit helemaal niet nodig is. Laat u dus goed adviseren door de juiste leveranciers.

Wie is Rentclean Machines?
Wij hebben 25 jaar ervaring met veegmachines en schrobmachines, het is onze superspecialisme en passie. Wij zijn importeur van drie merken veegmachines en schrobmachines. De merken Tomcat en Timberline komen uit de VS, deze machines zijn zwaar gebouwd en hebben een zeer lange levensduur. Het merk Velar is door ons samengesteld door de beste modellen uit 4 Italiaanse fabrieken te kiezen. Velar bestaat uit eenvoudige, betrouwbare en gunstig geprijsde vloer reinigingsmachines voor zeer brede inzet. Zo hebben wij voor iedere toepassing de juiste reinigingsmachine tegen de scherpste prijs. Wij werken direct met u als eindgebruiker en hebben een landelijke dekking voor advies/verkoop en service. Ons doel is uw lange termijn tevredenheid tegen zo laag mogelijke kosten.

Laatste nieuws

Volg ons op social media

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Terugbelverzoek indienen

Afspraak inplannen of telefonisch advies nodig? Laat je nummer achter en wij nemen dezelfde dag nog contact met jou op!

Jouw gegevens
* Verplichte velden
Lees hier hoe we met jouw privacy omgaan.