Hoe werkt een schrobzuigmachine

Meer uitleg over schrobzuigmachines.

Wat is een schrobzuigmachine?


Een schrobzuigmachine is een apparaat dat de vloer nat schrobt en het water van de vloer opzuigt zodat een schone en droge vloer achterblijft na een enkele arbeidsgang.

Welke soorten en uitvoeringen schrobzuigmachines zijn beschikbaar?


Schrobzuigmachines zijn leverbaar met verschillende schrobbreedten en watertank inhoud. Schrobbreedte en watertank inhoud zijn bepalend voor de capaciteit. Daarnaast kan worden gekozen tussen achterloop varianten op varianten waar je op zit. De meeste machines maken als krachtbron gebruik van een accu echter kleinere schrobzuigmachines zijn ook vaak beschikbaar op 230V netspanning. Verder zijn hele grote schrobzuigmachines soms ook leverbaar met een verbrandingsmotor.

Vanaf welk oppervlak kan een schrobzuigmachine worden ingezet?


Ieder vrij vloeroppervlak van 50m2-100m2 of meer kan al machinaal worden schoongemaakt. Een vloer wordt veel schoner als er gebruik wordt gemaakt van een schrobzuigmachine omdat er sterkere mechanische kracht wordt gebruikt om de vloer te schrobben en omdat het vuile water van de vloer wordt gezogen. Niet voor niets wordt dweilen of moppen vaak “vuil uitsmeren” genoemd. Daarnaast is machinematige vloerreiniging veel sneller en gemakkelijk met geringe lichamelijke inspanning.

In welke toepassingen worden schrobzuigmachines ingezet?


Schrobzuigmachines worden ingezet in veel branches, van retail, garage, zorg, sporthal, openbaar gebouw tot zware industrie. Oppervlakten vanaf circa 50m2 tot 100.000m2 kunnen met schrobzuigmachines eenvoudig worden schoongemaakt. Ze kunnen worden gebruikt voor het verwijderen van licht vuil en stof maar ook voor het schoonmaken van oliën, vetten en strepen van de banden van heftrucks.

LET OP: niet alle schrobzuigmachine zijn geschikt voor alle toepassingen.


Schrobzuigmachines van verschillende merken lijken aan de buitenkant veel op elkaar maar is er een groot verschil in onderliggende constructie en kwaliteit. Deze verschillen zijn voor een leek slecht te onderscheiden en worden zelfs door de leverancier vaak slecht belicht omdat ze simpelweg een eigen merk promoten zonder alternatieven te hebben. Een verkeerde keuze leidt vaak al op relatief korte termijn tot ontevredenheid en hoge onvoorziene onderhoudskosten. Laat u dus goed adviseren en neem geen beslissing voordat de betreffende schrobzuigmachine grondig is getest in uw eigen toepassing.

Laat u adviseren over de juiste reinigingsmachine.


Ons uitgebreide assortiment veegmachines en schrobmachine met bijbehorend advies is de sleutel tot uw lange termijn tevredenheid. Wij geven een eerlijk advies door de juiste vragen te stellen, vaak zelfs door middel van een bezoek op uw locatie. Met ons advies bent u gegarandeerd van een juiste keuze waar u op lange termijn tevreden mee bent, en tegen de laagste kosten.

Wie is Rentclean Machines?


Wij hebben 25 jaar ervaring met veegmachines en schrobmachines, het is onze superspecialisme en passie. Wij zijn importeur van drie merken veegmachines en schrobmachines. De merken Tomcat en Timberline komen uit de VS, deze machines zijn zwaar gebouwd en hebben een zeer lange levensduur. Het merk Velar is door ons samengesteld door de beste modellen uit 4 Italiaanse fabrieken te kiezen. Velar bestaat uit eenvoudige, betrouwbare en gunstig geprijsde vloer reinigingsmachines voor zeer brede inzet. Zo hebben wij voor iedere toepassing de juiste reinigingsmachine tegen de scherpste prijs. Wij werken direct met u als eindgebruiker en hebben een landelijke dekking voor advies/verkoop en service. Ons doel is uw lange termijn tevredenheid tegen zo laag mogelijke kosten.

Laatste nieuws

Volg ons op social media

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Terugbelverzoek indienen

Afspraak inplannen of telefonisch advies nodig? Laat je nummer achter en wij nemen dezelfde dag nog contact met jou op!

Jouw gegevens
* Verplichte velden
Lees hier hoe we met jouw privacy omgaan.