Schrobmachine PVC vloer

PVC vloer reinigen met schrobmachine: de ultieme gids voor verschillende sectoren

Of je nu werkzaam bent in de industrie, op een school, in een ziekenhuis of andere sector zoals een schoonmaakbedrijf, supermarkt of retail; het reinigen van een PVC vloer is een belangrijk onderdeel van het onderhouds- en schoonmaakproces. Een effectieve manier om dit te doen, is met behulp van een schrobmachine. Maar, niet iedere schrobmachine is hiervoor geschikt.

Rentclean Machines heeft schrobmachines met een speciale techniek die moeiteloos en snel een PVC vloer schoonmaken. Het excentrische ofwel orbital schrobsysteem is zeer geschikt om snel en effectief een PVC vloer schoon te maken. In dit blog bespreken we hoe je een PVC vloer op de juiste manier reinigt met een schrobmachine.

Waarom kiezen voor een schrobmachine?

Voordat we ingaan op het reinigingsproces zelf, is het belangrijk om te begrijpen waarom een schrobmachine de ideale keuze is voor het schoonmaken van PVC vloeren. Schrobmachines zijn ontworpen om efficiënt en grondig vuil en vlekken te verwijderen van harde vloeren zoals PVC.

Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van handmatige reinigingsmethoden:

  • Tijdsbesparing: Met een schrobmachine kun je grotere oppervlaktes in korte tijd reinigen, waardoor je kostbare tijd bespaart.
  • Efficiëntie: Schrobmachines maken gebruik van borstels of pads die roteren en / of vibreren om vuil los te maken en effectief te verwijderen.
  • Grondige reiniging: Dankzij de krachtige motor en instelbare druk kunnen schrobmachines diep doordringen in de poriën van de PVC vloer en zelfs hardnekkig vuil verwijderen.
  • Gebruiksgemak: Schrobmachines zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen minimale fysieke inspanning.

PVC vloer reinigen met schrobmachine: het juiste type kiezen

Bij het reinigen van een PVC vloer is het essentieel om de juiste schrobmachine te kiezen. Er zijn verschillende soorten schrobmachines beschikbaar, elk met hun eigen specificaties en functies. Hier zijn enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het maken van je keuze:

  1. De grootte van het oppervlak: Als je werkt met grote oppervlaktes, zoals in ziekenhuizen of industriële omgevingen, is het aan te raden om te investeren in een grote schrobmachine met een brede werkbreedte.
  2. Type borstel / pads: Zorg ervoor dat je borstels of pads gebruikt die geschikt zijn voor gebruik op PVC vloeren. Harde borstels kunnen krassen veroorzaken, terwijl zachte borstels mogelijk niet effectief genoeg zijn.
  3. Waterbeheersysteem: Een efficiënt waterbeheersysteem is belangrijk om overtollig water op te zuigen tijdens het reinigingsproces, zodat de vloer snel kan drogen.

Het reinigingsproces van een PVC vloer reinigen met schrobmachine

Nu we weten waarom een schrobmachine ideaal is voor het reinigen van PVC vloeren, en hoe je de juiste machine kunt kiezen, laten we eens kijken naar het daadwerkelijke reinigingsproces.

Stap 1: Verwijder los vuil

Verwijder eerst los vuil, stof en puin van de vloer door te vegen (met een veegmachine) of te stofzuigen. Dit voorkomt dat het losse vuil ophoopt achter de dweilmond tijdens het schrobben en strepen op de vloer achterlaat.

Stap 2: Maak de schrobmachine gereed

Vul de watertank van de schrobmachine met schoon water en voeg indien nodig een geschikt reinigingsmiddel toe. Volg altijd de instructies op het etiket van het reinigingsmiddel om ervoor te zorgen dat je de juiste hoeveelheid gebruikt.

Stap 3: Stel de druk in

Stel de gewenste druk in op de schrobmachine, indien deze instelbare schrobdruk heeft, afhankelijk van de mate van vuilheid. Begin met een lagere druk en verhoog deze indien nodig.

Stap 4: Schrobben maar!

Start de machine en begin met het schrobben van de PVC vloer. Werk in rechte lijnen en overlappende bewegingen om ervoor te zorgen dat je geen plekken overslaat.

Stap 5: Houd de vuilwatertank in de gaten

Na het schrobben, zuigt de machine het vuile water op, samen met het losgekomen vuil. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of de vuilwatertank vol is en leeg deze indien nodig.

Aanvullende tips voor je PVC vloer reinigen

  • Test altijd een klein gedeelte van de vloer voordat je de hele vloer gaat reinigen, om er zeker van te zijn dat de schrobmachine geschikt is voor het oppervlak en het gebruikte reinigingsmiddel.
  • Onderhoud je schrobmachine regelmatig door deze schoon te maken en eventuele versleten onderdelen te vervangen.

PVC vloer reinigen met schrobmachine: effectief en efficiënt

Het reinigen van een PVC vloer met behulp van een schrobmachine is een effectieve en efficiënte manier om vuil en vlekken te verwijderen. Door de juiste schrobmachine te kiezen, rekening te houden met het type borstels / pads en het volgen van het juiste reinigingsproces, kun je ervoor zorgen dat je PVC vloer er altijd schoon en stralend uitziet.

Advies nodig over welke schrobmachine jij het beste kunt gebruiken om jouw PVC vloer mee te reinigen? Neem contact met ons op.

Laatste nieuws

Volg ons op social media

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Terugbelverzoek indienen

Afspraak inplannen of telefonisch advies nodig? Laat je nummer achter en wij nemen dezelfde dag nog contact met jou op!

Jouw gegevens
* Verplichte velden
Lees hier hoe we met jouw privacy omgaan.