Drie schrobsystemen uitgelegd

Schrobmachines, drie schrobsystemen uitgelegd

Drie schrobsystemen


Schrobmachines kunnen worden uitgerust met drie soorten schrobsystemen. Het traditionele disk schrobsysteem, het cilindrische ofwel wals systeem en het excentrische schrobsysteem.

Disk schrobsysteem


Het traditionele disk borstelsysteem is het eerste en oudste systeem. De eerste automatische schrobmachines werden op de markt gebracht met dit klassieke systeem en is momenteel nog steeds het meest verkocht op de markt. Schrobmachines met disk borstelsysteem werken met één of twee (contra)draaiende schijfborstels. Deze schijfborstels zijn vaak leverbaar met diverse soorten beharing zodat de betreffende schrobmachines kan worden ingezet voor het schoonmaken van meerdere typen vloeren. Daarnaast kunnen de schijven worden geleverd als padhouders waardoor kan worden schoongemaakt met verschillende kleuren vloerpads. Het diskborstelsysteem is daardoor het breedst inzetbaar, van institutie tot zware industrie. Daarnaast hebben schrobmachines met een diskborstelsysteem het minste onderhoud nodig en het minste aandacht van de gebruiker wat fouten en storingen voorkomt. Kortom, schrobmachines met disk of schijfborstels zijn: Zeer breed inzetbaar, eenvoudig, het minste onderhoud en laagste kosten. Let op, met een disk borstelsysteem is het wel noodzakelijk om eerst het losse vuil te vegen voordat met schrobben wordt aangevangen.

Cilindrisch of wals schrobsysteem


Schrobmachines met cilindrische walsborstels werken met één of twee (contra)draaiende borstels. Doordat het raakvlak van de borstelbeharing klein is wordt de neerwaartse druk effectief ingezet en kan een schrobmachine met dit systeem in bepaalde toepassingen een beter resultaat neerzetten. Vaak worden kleine schrobmachines met een enkele walsborstel ontwikkeld omdat deze minder ruimte in beslag neemt en daarmee de schrobmachine compacter maakt. Ook is het makkelijker om op dergelijke schrobmachines een zuigmond voor de borstel te monteren zodat ze ook bij achterwaartse beweging het water van de vloer zuigen. Dit kan handig zijn onder tafels, stoelen, bankjes, etc. Grotere schrobmachines met dit systeem worden vaak uitgerust met TWEE walsborstels die contra draaien. Hierdoor wordt niet alleen nog beter schoongemaakt maar wordt tevens actief los vuil geveegd tijdens het schrobben. Het losse vuil wordt verzameld in een speciaal daarvoor bestemde vuilbak. Met dergelijke schrobmachines kan men dus schrobben en vegen in één arbeidsgang en hoeft niet te worden voor geveegd. Dit heeft veel voordelen; nat schrobben (en dus vegen) voorkomt stof verplaatsing indien handmatig zou moeten worden geveegd. Daarnaast bespaart het tijd en voorkomt men een extra investering in een veegzuigmachine. Grotere schrobmachines met walsborstelsysteem hebben wel wat meer aandacht nodig, er moet immers een vuilbakje worden geleegd en schoongemaakt. Daarnaast hebben deze schrobmachines met veegfunctie wat meer onderhoud nodig, dit wordt echter terugverdient met de vermelde besparingen. De grotere schrobmachines met walsborstels worden vaak ingezet in industriële omgevingen met zwaar vervuilde vloeren of in grote magazijnen waarbij in hoog tempo stof en licht vuil verwijdert dient te worden. Kleine schrobmachines met enkele borstelwals worden in vrijwel alle omgevingen gebruikt met uitzondering van zwaarder vervuilde Industrievloeren.

Excentrisch schrobsysteem ofwel orbital systeem


Het excentrische schrobsysteem kan worden vergeleken met de werking van een vlakschuurmachine. Schrobmachines met excentrische schrobsysteem zijn uitgerust met grote rechthoekige plaat die excentrische bewegingen maakt. Onder deze plaat kunnen verschillende soorten vloerpads worden gemonteerd zodat diverse soorten vloeren kunnen worden schoongemaakt. Door de excentrische beweging in combinatie met goede neerwaartse druk zorgt voor een goede dieptereiniging. Daarnaast kan er door de vorm van dit systeem vrijwel tegen denktank worden schoongemaakt. Als laatste voordeel is dat het excentrische systeem vaak zonde chemie al goed schoonmaakt en 70% minder water verbruikt. Hierdoor zijn schrobmachines met excentrisch schrobsysteem economisch en milieu vriendelijk. Ook wordt dit systeem ingezet om linoleum/marmoleum vloeren chemievrij te strippen. Chemievrij strippen met het excentrische schrobsysteem bespaart 70% tijd en voorkomt vormfouten veroorzaakt door de agressieve chemicaliën. Schrobmachines met excentrisch systeem zijn minder geschikt voor industriële toepassingen en worden met name ingezet in openbare gebouwen, institutie, schoonmaaksector. Net als met het wals borstelsysteem heeft dit systeem wat meer aandacht van de gebruiker nodig en zijn de onderhoudskosten wat hoger dan bij het diskborstel systeem.

Wie is Rentclean Machines?


Wij hebben 25 jaar ervaring met veegmachines en schrobmachines, het is onze specialisme en passie. Wij zijn importeur van drie merken veegmachines en schrobmachines. De merken Tomcat en Timberline komen uit de VS, deze machines zijn zwaar gebouwd en hebben een zeer lange levensduur. Het merk Velar is door ons samengesteld door de beste modellen uit 4 Italiaanse fabrieken te kiezen. Velar bestaat uit eenvoudige, betrouwbare en gunstig geprijsde vloer reinigingsmachines voor zeer brede inzet. Zo hebben wij voor iedere toepassing de juiste reinigingsmachine tegen de scherpste prijs. Wij werken direct met u als eindgebruiker en hebben een landelijke dekking voor advies/verkoop en service. Ons doel is uw lange termijn tevredenheid tegen zo laag mogelijke kosten.

Laatste nieuws

Volg ons op social media

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Terugbelverzoek indienen

Afspraak inplannen of telefonisch advies nodig? Laat je nummer achter en wij nemen dezelfde dag nog contact met jou op!

Jouw gegevens
* Verplichte velden
Lees hier hoe we met jouw privacy omgaan.