Veegmachine of schrobmachine

Veegmachine of schrobmachine, waar baseer je de keuze op?

Het begint bij een vervuilde vloer met en bepaald oppervlak.


Indien u een vloeroppervlakte heeft van ongeveer 100m2 of meer dat regelmatig moet worden schoongemaakt is het comfortabel om daar een veegzuigmachine of schrobzuigmachine voor in gebruik te nemen. Vloerreinigingsmachines zijn dus leverbaar vanaf oppervlakten van 100m2 tot eindeloos grote oppervlakten in grote warehouses en fabrieken. Naast een flinke tijdsbesparing is het natuurlijk ook veel lichter om met een reinigingsmachine uw vloer schoon te maken. Ook wordt elke vloer ook veel beter schoon als deze machinematig schoon wordt gemaakt. De laatste hobbel die genomen moet worden is het financiële aspect. Schrobzuigmachine zijn grofweg leverbaar vanaf €1500,- exclusief btw en veegmachines vanaf €300,- exclusief btw. Daarnaast kunt u deze schoonmaakmachines ook huren voor incidentele reiniging of kunt u ze permanent huren tegen een laag bedrag per maand. Dit laatste kunnen wij ook wel scharen onder de noemer leasen.

Eenmaal de beslissing genomen dat de financiële middelen kunnen worden vrijgemaakt voor de vloerreiniging dan moet er nog een keuze worden gemaakt tussen een veegmachine en een schrobmachine.

In het kort, wat zijn veegzuigmachines en schrobzuigmachines?


Veegzuigmachines, de kenmerken:

 • Werkt droog, zonder water;
 • Machinaal vegen van los vuil wat wordt verzameld in een grofvuilbak;
 • Stof afzuigen in een speciaal daarvoor bestemd stoffilter;
 • Geschikt voor vegen van los vuil zoals pallethoutjes, zand, stof, bulkvuil, etc.
 • Neemt los vuil op en zuigt daarbij circa 80% van het stof af;
 • Pakt geen vast vuil zoals heftruck bandstrepen, koffievlekken, oliën en vetten, etc.
 • Relatief hoge snelheid, grofweg twee keer sneller dan schrobzuigmachines;
 • Eenvoudige bediening, eenvoudiger dan schrobzuigmachines;
 • Relatief weinig onderhoud, aanzienlijk minder dan met schrobzuigmachines.
 • Te gebruiken op vrijwel alle soorten vloeren.
 • Voor binnen -en buitengebruik.

Schrobzuigmachines, de kernmerken:

 • Schrobt nat, met water en eventueel reinigingsmiddelen en zuigt droog;
 • Geschikt voor vastzittend vuil los zoals heftruck bandstrepen, oliën en vetten en 100% stof;
 • Heeft een hoger “schoon niveau” dan veegzuigmachines;
 • Verzamelt geen los vuil dus voorvegen noodzakelijk;
 • Relatief lage snelheid;
 • Betere gebruikerstraining en vaste gebruikers aan te raden;
 • Meer onderhoud dan aan veegzuigmachines;
 • Te gebruiken op veel soorten vloeren als deze maar relatief vlak zijn.
 • Alleen voor binnen gebruik.

Welke keuze maakt u?


Uit bovenstaande punten kunt u waarschijnlijk al opmaken of u een schrobzuigmachine of veegzuigmachine nodig heeft. Heeft u een magazijn of productielocatie waar duidelijk los vuil vrijkomt en het flink stoffig is dan is het verstandig om te kijken naar een veegzuigmachine. Is uw vloer al relatief schoon en wilt u het laatste stof verwijderen en eventueel vast zittend vuil dan is een schrobzuigmachine waarschijnlijk de beste keuze.

Beide methoden gewenst?


Soms kan het ook noodzakelijk zijn dat zowel een veegzuigmachine als schrobzuigmachine noodzakelijk is. Dit kan zijn in gevallen waar er gewoon te veel los vuil vrijkomt om direct te kunnen gaan schrobben. U kunt dan kiezen om twee machines in gebruik te nemen of om de mogelijkheid te onderzoeken om een veegschrob combinatiemachine in te zetten.

Laat u adviseren.


Veegmachines en schrobmachines zijn toch een specialisme. Om teleurstelling en onverwachte hoge kosten te voorkomen is het zeer raadzaam om een goed advies in te winnen. Desnoods huurt u eerst tijdelijk een machine om te zien of het wel de juiste machine op de juiste plaats is!

Wie is Rentclean Machines?


Wij hebben 25 jaar ervaring met veegmachines en schrobmachines, het is onze superspecialisme en passie. Wij zijn importeur van drie merken veegmachines en schrobmachines. De merken Tomcat en Timberline komen uit de VS, deze machines zijn zwaar gebouwd en hebben een zeer lange levensduur. Het merk Velar is door ons samengesteld door de beste modellen uit 4 Italiaanse fabrieken te kiezen. Velar bestaat uit eenvoudige, betrouwbare en gunstig geprijsde vloer reinigingsmachines voor zeer brede inzet. Zo hebben wij voor iedere toepassing de juiste reinigingsmachine tegen de scherpste prijs. Wij werken direct met u als eindgebruiker en hebben een landelijke dekking voor advies/verkoop en service. Ons doel is uw lange termijn tevredenheid tegen zo laag mogelijke kosten.

NB:
Wij hebben het bovenstaand over en schrobzuigmachine maar er zijn veel synoniemen voor dit woord. Schrobzuigmachines worden ook vaak anders genoemd, enkele voorbeelden: Schrobmachines, dweilmachines, schrobdweilmachines, boenmachines, boenweilmachines, schrobautomaten, poetsmachines, en wij zouden er nog wel meer kunnen bedenken.

Laatste nieuws

Volg ons op social media

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Terugbelverzoek indienen

Afspraak inplannen of telefonisch advies nodig? Laat je nummer achter en wij nemen dezelfde dag nog contact met jou op!

Jouw gegevens
* Verplichte velden
Lees hier hoe we met jouw privacy omgaan.