Rentclean Machines,
Een schone vloer
tegen ieder budget!

Voor iedere toepassing een geschikt systeem

Veegmachines en schrobmachines kunnen voorzien zijn van diverse reinigingssystemen voor de inzet in uiteenlopende omstandigheden. Voor de beste prestatie tegen de laagste kosten is het van groot belang dat het juiste systeem wordt ingezet in de juiste toepassing. Een verkeerde keuze kan snel leiden tot flinke onderhoudskosten en grote ontevredenheid.

Wij hebben 25 jaar ervaring en kunnen goed beoordelen welk systeem waar kan worden ingezet, daarom krijg je bij ons altijd een eerlijk en deskundig advies. Als ons advies een gunstige prijs heeft is dat mooi, maar als het juiste advies een hoger prijskaartje heeft dan zijn wij daar ook eerlijk in. Ons doel is lange termijn tevredenheid tegen zo laag mogelijke kosten!

Beschikbare systemen

Schrobzuigmachines zijn leverbaar met drie soorten schrobsystemen.

  • Diskborstel systeem
  • Walsborstel systeem
  • Orbital systeem

Schrobzuigmachines – disk borstels

Het disk borstel systeem is het traditionele en meest voorkomende systeem op de markt. Schrobzuigmachines met dit systeem hebben één of twee ronde borstelschijven. Er zijn vaak verschillende borstels en vloerpads leverbaar voor het schoonmaken van uiteenlopende vloeren. Bij de inzet van het disk borstelsysteem mag er geen los vuil op de vloer liggen. Om verstoppingen en slecht schoonmaakresultaat te voorkomen moet dus eerst worden geveegd. Het disk borstelsysteem is simpel en betrouwbaar en heeft lage onderhoudskosten. Schrobmachines met diskborstels zijn in te zetten in uiteenlopende toepassingen, van institutie, retail, werkplaats, logistiek en industrie.

Schrobzuigmachines – wals borstels (2) met veegwerking

Schrobzuigmachines met walsborstels werken twee contra draaiende walsborstels. Dit systeem heeft ook een veegwerking dat los vuil opveegt in een speciaal daarvoor bestemde vuilbak. Het veegt en schrobt dus in één arbeidsgang en maakt voorvegen overbodig. Dit systeem is perfect geschikt voor het natschrobben van vloeren waar ook losse vuildeeltjes op liggen. Het walsborstel systeem heeft wat meer onderhoud nodig dan het disk borstelsysteem. Maar bij inzet in de juiste toepassing wordt dit terugverdiend met de efficiency en het voorkomen van storingen als gevolg van gebrek aan voorvegen bij het disksysteem. Schrobmachines met cilindrisch of walsborstel systeem kunnen worden ingezet in uiteenlopende toepassingen zoals productie, logistiek, werkplaats, etc.

Schrobzuigmachines – orbital

Schrobzuigmachines met orbital of excentrisch systeem werken met een vlakke excentrisch bewegende plaat voorzien van een geschikte vloerpad voor de betreffende vloer. De beweging is vergelijkbaar met een vlakschuurmachine. Dit systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verwijderen van waslagen, door het monteren van fijne schuurpads kan zonder chemie (nat en droog) een bestaande waslaag worden opgeschuurd om daarna een nieuwe waslaag aan te kunnen brengen. Daarnaast is ontdekt dat dit systeem ook voordelen heeft als het wordt ingezet voor het schoonmaken van vloeren. Zo gebruikt het systeem 70% minder water en kan veelal zonder chemie worden gewerkt. Schrobmachines met orbital or excentrisch systeem kunnen worden ingezet in institutionele toepassingen zoals zorg, sport, openbaar gebouw, etc.

Veegzuigmachines zijn leverbaar met twee soorten veegsystemen.

  • Direct veegsysteem (stoffer en blik systeem)
  • Overthrow veegsysteem

Veegzuigmachines – direct veegsysteem (stoffer en blik systeem)

Veegzuigmachines met het direct veegsysteem kun je herkennen aan de vuil opvangbak die zich aan de voorzijde van de machine bevindt, voor de centrale veegborstel. Bij dit systeem veegt de centrale hoofdborstel het vuil naar voren toe en wordt het ‘direct’ in de vuilbak geworpen, net zoals dit gebeurt bij een handmatige stoffer en blik. Zowel het vuil als het stof legt de kortste weg af naar vuilbak en stoffilter waardoor er het minste verlies is. Dit systeem werkt beter in omstandigheden met meer vuil en meer stof omdat het meer vuil en stof tegelijk kan verwerken. Omdat het het vuil van voren in de vuilbak wordt gegooid is het vul-percentage van de vuilbak circa 70%.

Veegzuigmachines – overthrow veegsysteem

Veegzuigmachines met het overthrow veegsysteem kun je herkennen aan de vuil opvangbak die zich aan de achterzijde van de machine bevindt, achter de centrale veegborstel. De centrale veegborstel onder de machine draait tegen de rijrichting in en transporteert het vuil over de borstel heen achter in de vuilvergaarbak. Ook het vrijgekomen stof legt dezelfde weg af naar het stoffilter dat zich boven de vuilbak bevindt. Omdat het vuil van boven in de vuilbak wordt geworpen is het vul-percentage van de vuilbak optimaal, tot 90%. De flap aan de voorzijde van de borstel kan met een handel of pedaal worden geheven wat het vegen van wat grovere delen mogelijk maakt. Veegzuigmachines met dit systeem zijn breed inzetbaar in uiteenlopende toepassingen.

Beide veegsystemen hebben hun eigen kenmerken en toepassingsgebied, wij adviseren jou graag welk systeem het beste tot zijn recht komt in jouw toepassing.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Advies of demonstratie?

Snel een persoonlijke afspraak op locatie.

Terugbelverzoek indienen

Afspraak inplannen of telefonisch advies nodig? Laat je nummer achter en wij nemen dezelfde dag nog contact met jou op!

Jouw gegevens
* Verplichte velden
Lees hier hoe we met jouw privacy omgaan.